14 de març 2009

benedicció

hola !


Ens espanta la incertesa del futur, la malaltia i la soledat, tenim por, per nosaltres i pels de casa, temem no tenir feina i la dificultat econòmica, ens preocupen les crisis a la família i les crisis al món. Fes que ens sentim fills, augmenta’ns la confiança, treu-nos la por ! (pregària)

En la primera carta de sant Pere hi llegim:

“beneïu, ja que Déu us ha cridat a rebre en herència una benedicció” ( 1Pe 3, 9)

( les herències, no són dels fills?.. i, si som destinats a una benedicció, no podem beneir tranquil·lament? Qui, de camí cap a casa seva, no beneiria content tothom qui trobés si sabia que a casa l’esperava, recent arribada, la persona estimada, l’objecte dels seus somnis? )

I una mica més enllà diu:

“descarregueu en ell totes les vostres preocupacions, que ell mateix té cura de vosaltres” ( 2Pe 5, 7 )

Afegeixo una cita del llibre de mossèn Escós (p. 161) "Des de la vida, des de la fe". L'article, de l'any 2002, fa referència a alguns fets d'aquells dies:


«El Senyor diu i repeteix “No tingueu por” i també “la pau sigui amb vosaltres”. Quina pau? la pau de Déu? Només n’hi ha una, de pau, i aquesta ha d’abastar tots els àmbits de la vida. Ni hem de témer la pròpia família, ni la vaga general, ni els atemptats. I no perquè no hagi de passar res, sinó perquè Déu ens va donant recursos suficients a cada moment per a seguir endavant. No oblideu que tenim l’Esperit de Déu a dins el nostre cor.

»Ens hem fet deixebles d’Aquell que no va fer cas ni tan sols de la vergonya que havia de passar i per això està assegut al tron del Pare ( He 12, 2 )

»Acabo –-segueix dient mossèn Escós-- amb una citació de la carta als romans de l’apòstol Pau. Llegiu-la amb atenció, que val la pena.

»”Qui ens separarà de l'amor de Crist? ¿La tribulació, l'angoixa, la persecució, la fam, la nuesa, el perill, la mort violenta? Tal com diu l'Escriptura: És per tu que anem morint tot el dia, i ens tenen com anyells duts a matar. Però, de tot això, en sortim plenament vencedors gràcies a aquell qui ens estima. N'estic cert: ni la mort ni la vida, ni els àngels ni les potències, ni el present ni el futur, ni els poders, ni el món de dalt ni el de sota, ni res de l'univers creat no ens podrà separar de l'amor de Déu que s'ha manifestat en Jesucrist, Senyor nostre.”» ( Rm 8, 31-39 )